Mijn naam is Joost Verkamman ik ben Industrieel Product Engineer gespecialiseerd in oplossingen in mechanische functionaliteit.

Een fascinatie door techniek gevolgd door diverse technische opleidingen en het altijd kunnen beschikken over een werkplaats ontwikkelde een grote affiniteit met mechanica en constructies. Hierbij ligt vooral de nadruk op toepassingen in metaal. Deze ervaring gecombineerd met mijn opleiding tot industrieel product ontwerper geeft mij het beste van twee werelden voor het vinden van oplossingen, voortbrengen van ontwerpen en ontwikkelen van producten. Het constant op zoek zijn naar betere oplossingen en het beschikken over de mogelijkheden dit uit te voeren leerde mij een intuïtief gevoel te ontwikkelen; wat kan ik van een bepaald materiaal verwachten. Hoe moet ik iets construeren om zijn functies (beter) te laten vervullen.

Missie:

Problemen oplossen in mechanische functionaliteit
en verbeteren van functionele producten.

  

Mijn studie “Industrieel Product Ontwerpen” aan de Haagse Hogeschool leerde mij op een andere manier tegen producten aan te kijken en te doorzien waarom producten op een specifieke wijze zijn voortgebracht. Ik ontdekte de relaties tussen constructie, seriegrote, kostprijs, functionaliteit en vormgeving. Bovendien leerde ik conceptueel te werken, mij bezig te houden met meer aspecten van het ontwerp tegelijk. Een globale oplossing te schetsen en deze verder uit te werken. Ik los graag problemen op en ben ervan overtuigd dat een kader de creativiteit stimuleert.

About